De pagina's hieronder moeten worden geactualiseerd. Het is de bedoeling dat de artikelen die gebruikt zijn voor het jubileumboek dat gemaakt is bij het 50-jarig bestaan van de vereniging in 2009 worden gebruikt om deze pagina's bij te werken. De redactie is hier nog niet aan toegekomen.

Ontstaan van c.v.v. Redichem

Hoe is Redichem 50 jaar geleden ontstaan en hoe ging het er in de begin jaren aan toe?

Wie kan deze vraag beter beantwoorden dan de man, die daar alles over weet?

De redactie is hier nog niet aan toegekomen. Sterker nog, eigenlijk zoekt de redactie iemand die de kennis heeft om dit hoofdstuk aan te vullen.
De redactie is ook hier nog niet aan toegekomen. En dus zoekt de redactie ook hier iemand die de kennis heeft om dit hoofdstuk aan te vullen.

Seizoen 1990 - 1991

De jaren ’90 beginnen voor Redichem sportief gezien dramatisch. In een zware competitie (4e klasse B) blijft de teller onder leiding van trainer Jan Menting aan het eind van het seizoen op een schamele 3 punten steken.

Seizoenen 1999 - 2001

Na de degradatie van het voorgaande seizoen probeert Redichem zo snel mogelijk het verloren terrein goed te maken en promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen. Een nieuwe trainer wordt aangesteld: de chirurg Hans Alkemade. De trainer laat de teugels iets meer vieren, hetgeen in het eerste seizoen (1999 - 2000) direct de eerste periodetitel oplevert. Naarmate het seizoen vordert gaat het echter moeizamer en de ploeg eindigt uiteindelijk in de middenmoot. In de nacompetitie wordt aanvankelijk wel gewonnen van Victoria, maar Ostrabeke blijkt een maatje te groot.

HISTORIE NEDERLANDSE VOETBALCOMPETITIE

Het voetbalspel werd in Nederland door door W.J.H. (Pim) Mulier (1865-1954) geïntroduceerd. Mulier was medeoprichter van de oudste voetbalvereniging van Nederland : de Haarlemse Football Club (1879). In 1889 was hij tevens betrokken bij de oprichting van de Nederlandse Voetbalbond, dat in 1929 het predikaat Koninklijk kreeg (KNVB). De Nederlandse bond is na de Deense Voetbalbond de oudste bond van het continent.