Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag

ST DIO'30/SCP MO19-1

1 - 5

Redichem MO19-2

Competitie

2e klasse 5

Datum

30 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

M.W.S. Beck

Accommodatie

Sportpark De Gelenberg
De Gelenberg 1
6654AZ
AFFERDEN GLD
tel. 0487-515253

Op 30 november 11 uur vertrekt de caravaan richting Afferden om wederom een uitwedstrijd te spelen.  Ondanks het druilerige weer waren veel ouders bereid om te rijden en onder de paraplu de wedstrijd te gaan kijken. Altijd fijn en gezellig als de lijn gevuld is met deze soort van 12de speler! Er werd nog net niet gezongen. Het trainerstrio Erwin, Sander en Han was compleet, hier kan het dus niet aan liggen! Door licht blessureleed was het nodig wat extra meiden te vragen om ons te komen versterken. Eline Voeten en Jeska van Keulen uit de MO15 wilden wel aansluiten nadat zij zelf al een wedstrijd hadden gespeeld.

Het veld was nog druileriger dan het weer! Een pollerige uitgedunde grasmat met veel blad, weinig zijlijn maar dan wel weer heel veel klei vermengd met regenwater. Niet bepaald het veld waar onze paradepaardjes goed uit de verf komen. Wij zijn meer van de velden zoals Wembley, Old Trafford etc waar beter onze skills kunnen tonen. En dat bleek ook wel! De uiterst sportieve ploeg waar we volgens de grafieken en tabellen ruimschoots van zouden moeten kunnen winnen, werd een zeer lastig potje voetbal voor ons. Ballen werden hard ingespeeld wat ook zo is aangeleerd, maar op dit veld schoten de ballen regelmatig door richting of over de achterlijn! We hadden moeite duels te winnen van onze directe tegenstanders en als we die toch wonnen dan was vaak de eindpass niet scherp was of werd te ver voor ons uitgespeeld, kortom veel en onnodig balverlies en bij vlagen hotseknots. Jeska speelde mid-mid naast Floor alsof ze al jaren bij ons voetbalde, ze durfde de bal te vragen en koos steeds perfect de juiste positie. Na 20 minuten spelen was zowaar zij het die na een gesmeerde combinatie van een meter of 20 raak schoot! Dit had onze ploeg echt wel even nodig en de meiden konden zich herpakken en begonnen vanaf dat moment ietwat beter te voetballen. na 20 minuten was het de beurt aan Eline Voeten om de linksback positie in te nemen. Noa vond het niet erg deze positie af te staan en werd een plekje naar voren geschoven.  Binnen no time stond het 0-4 door scores van Floor (prachtig van afstand, strak in de kruising zoals ik het haar altijd voordoet), en 2x door Isa Z.

Na de rust was het eigenlijk wel weer klaar met het ietsje verbeterde spel en na een defensieve “verslikking” scoorde Dio zowaar hun állereerste competitiedoelpunt!!! Ik heb nog nooit een ploeg zo hard horen juichen na het scoren terwijl ze al vrij dik achter staan! Maar het was een dik-verdiende treffer die zelfs onze trouwe Mirte niet kon keren. Ook de Redichem-meiden konden bijna hard juichen nadat Noa van grote afstand bijna haar eerste doelpunt in haar carrière maakte!! Helaas plofte de bal op de lat ondanks dat haar langs-de-lijn-staande vader uit alle macht met draaiende vuisten (met duimen omhoog), buik en hoofd de bal als een soort van afstandsbediening iets naar beneden probeerde te manoeuvreren. Insiders kunnen waarschijnlijk visualiseren hoe dit eruit heeft gezien. Helaas mocht het niet baten.

Nanne had meer geluk en scoorde in de rebound die zij zelf creëerde onze 5de treffer. Er was nu niet heel veel tijd meer op de klok en de buit was nu wel binnen. Vandaar ook dat ik Jeska nu wel durfde te wisselen! De klei op het veld was ondertussen een stuk minder geworden, waarschijnlijk omdat het nu op onze tenues zit. Dat wordt dus een flinke extra scheut Ariel in de wasmachine maar dat mag gezien de 1-5 eindstand geen probleem zijn. Volgende week spelen we om 15.00 uur thuis op het Wilhelmina Sportpark tegen het altijd lastige Aquila.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!