MO19-2 kampioen!!!

MO19-2 kampioen!!!

Quick 1888 MO19-1

0 - 10

Redichem MO19-2

Competitie

2e klasse 5

Datum

18 december 2021 14:30

Scheidsrechter

R Ozturk

Accommodatie

Sportpark De Dennen
Dennenstraat 25
6543JP
NIJMEGEN
tel. 024-3770219

11 december stond voor ons de kampioenswedstrijd tegen Spero gepland maar helaas had deze tegenstander geen zin onze geoliede machine te ontvangen en werd deze match op de maandag daarvoor al afgelast. We werden hierdoor op dezelfde dag nog automatisch kampioen al hadden we uiteraard veel liever gespeeld. Gelukkig konden die zaterdag bijna alle meiden met andere teams meespelen om toch wat spelminuten te kunnen maken.

Vandaag, zaterdag 18 december, werden we buiten voor de sportkantine ontvangen en met mooie woorden door onze voorzitter Koen Beenen gehuldigd. Koen draaide overigens overuren want net voor onze huldiging werden ook de MO15-1 en MO17-1 nog even kampioen!! De meiden én de leiders werden getrakteerd op bloemen, medailles, shirts en door Berna gebakken frietjes terwijl Rudy zijn geheel zelfgemaakte en niet van echt te onderscheiden zwart-gele spandoek uitrolde. Dit was allemaal top geregeld! De laatste wedstrijd moest weliswaar nog door ons worden gespeeld! Een uurtje later zaten we dan ook in de kleedkamer bij de voetbalvereniging Quick in Nijmegen om de laatste competitiewedstrijd af te ronden. De meiden uit Nijmegen stonden nog op de 7de plek en wilden nog wel heel graag een puntje pakken. Dit seizoen waren er bij ons zeer weinig afmeldingen en ook nu was het hele team compleet. De meiden van Quick begonnen nog best sterk en gingen vel de duels in, maar waren niet opgewassen tegen ons team. Na een prachtige aanval werd de bal al in de 6de minuut hard door Isa Z. voor het doel voorgegeven waarna deze snoeihard door Nance werd ingeschoten. Boem… 0-1. Een aantal prachtige acties en doelpunten volgden, Nanne, Isa Z. en Isa W, 0-4, Nance 0-5 Isa Z. de 0-6 net voor de rustpauze. Quick bleek op alle fronten een maatje te licht voor ons of misschien waren wij wel een maatje te sterk! Na de rust vielen er nog wat fraaie doelpunten; Isa Z. krulde met haar linker de 0-7 strak in de kruising, Floor onze architect op het middenveld liet de keeper geheel kansloos met een schitterende boogbal en Nance de 0-9 en 0-10 dit waren intikkers…

Dit waren dan wel de doelpuntmakers maar dat lukte alleen door collectief en goed veldspel van het gehele team. Toch werd ook onze jarige keepster Mirte nog op de proef gesteld. Tot 2 keer toe een 1 op 1 situatie waarbij ze op onnavolgbare reflexen haar goal leeg hield. Haar contract wordt weer voor een jaar verlengt! Voor onze Demi waren het helaas de laatste speelminuten bij Redichem, we zijn heel blij dat zij ons dit seizoen wilde komen versterken. Het team gaat haar gezelligheid en voetbalkunsten zeker missen en zij ons denk ik vast ook wel.

Na een half uur spelen vonden de meiden van Quick het wel welletjes en vroeg de coacht die herkend werd van de plaatselijke carnavalsvereniging of het goed was er een eind aan te breien. We hadden het laatste kwartier best nog wel even willen doorspelen maar vonden het ook wel weer prima. De eindstand bleef dus steken bij de 0-10. Na een feestje op het veld waar onder andere “we are the champions” van Queen uit volle borst werd meegezongen en 1 drankje in de fraaie sportkantine was deze mooie voetbaldag alweer ten einde en kunnen wij terugkijken op een mooi kampioenschap met 27 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 66 voor en maar 9 tegen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!