NOA GAAT SCOREN!!!

NOA GAAT SCOREN!!!

Unitas '28 MO19-1

2 - 9

Redichem MO19-2

Competitie

2e klasse 5

Datum

4 december 2021 14:00

Scheidsrechter

J.G. van Stigt

Accommodatie

Sportpark De Parken (Unitas '28)
Parkenstraat 0
6659BD
WAMEL
tel. 0487-501391

Na een week zonder training ivm overheidsmaatregelen vertrok de stoet naar “Wamel”,  een heel klein boeren dorpje in het land van Maas en Waal. Het zelfverzekerde en nog ongeschonden Redichem MO19-2 houd er altijd rekening mee dat alle tegenstanders erop gebrand zijn een puntje af te snoepen van ons als koploper en om die reden onderschatten we geen enkele ploeg. Terwijl de chauffeurs in de gezellige Unitas-kantine en na het tonen van de QR-code een bakje koffie nuttigde kwamen onze meiden het veld op om te starten met de warming up. Op de velden in een boerendorp is de kans overigens vrij groot dat als er een bal zodanig gemist wordt en dat zelfs het vangnet te klein is,  deze beland in een sloot.  Omdat we na de wedstrijd graag met het zelfde aantal ballen weer naar huis gaan mocht E.D-je “vissen”.  

14.00 uur, de wedstrijd is afgetrapt. Na een kwartier spelen blijkt de middenmoter aanvankelijk tóch wel een wat lastigere tegenstander dan we hadden verwacht. Een ploeg met een keeper die veelal te vinden was nabij de middencirkel, verdedigers die keurig op een lijn staan en bij een aanval een stapje naar voren zetten zodat de buitenspelval openklapt, en een coach met prachtige klompen die de meiden van zijn team de juiste posities op bulkt! Een bal die er dan alsnog doorheen kwam werd door de ver-uit-het-goal-staande keepster onderschept en naar voren gepeerd. Wij wisten er even niet zoveel raad mee al waren we niet echt onder de indruk van de verdere prestaties van Unitas’28. Individueel konden de meiden redelijk tegenstand bieden, maar als team was het een beetje los zand in tegenstelling tot onze meiden die elkaar blindelings kunnen vinden. Na zo’n 20 minuten voetballen braken we dan eindelijk een keer goed door. De aanval begon zoals bijna altijd bij Floor, onze creatieve middenvelder.  Via een fraaie steekpass omzeilde wij de buitenspelval en scoorde Nance de openingstreffer. Dat gaf voor ons wat meer vertrouwen en het duurde dan ook niet lang of Isa Z scoorde de 2de treffer. Voor rust zorgde Danique en Isa W. nog voor de 0-3 en 0-4. Verdedigers Noa, Linde Eline en Lynn zorgde ervoor dat Mirte het niet druk kreeg voor haar doel, Eljah was gelukkig  weer helemaal de oude na een kleine blessure en verrichte nuttig werk op het midden veld

In de rust zijn wat puntjes besproken die beter konden. Ook werd besloten om onze Noa die normaal niet verder dan de middenlijn komt een keer in de spits te zetten, met de mededeling “Noa, je weet het zelf nog niet maar je gaat vandaag gewoon je eerste doelpunt maken”!

Na de rust werd de bal lekker in de ploeg gehouden en kwam de tegenstander er eigenlijk niet meer aan te pas. Demi nam vakkundig de links-back positie voor haar rekening. Noa kwam een paar keer goed door de verdediging maar het lukte vooralsnog niet om de bal binnen te tikken. Dit lukte Danique en een “droge poeier” van Nika wel. Ondertussen stond de 0-6 op het scorebord. Maar toen kwam het moment waar we allemaal eigenlijk een beetje op wachtte… Met een prachtige combinatie tussen Danique en Noa kwam Danique in scoringspositie. Zij was echter niet zelfzuchtig en kaatste de bal weer terug op Noa die keurig achter de bal bleef. Na één keer te raken kwam de bal perfect voor haar rechter en schoof de bal in de verre hoek. Onhoudbaar voor de keeper die alleen nog maar het nakijken had. Ondertussen had Unitas een tegengoal gemaakt en kwam de stand op 1-7. Na nog een tegengoal en 2 scores van Isa Z en Nance die met bal vanaf  eigen helft doorstoomde en afrondde gaat deze wedstrijd met een winst van 2-9 dus nog steeds ongeschonden de boeken in.

Volgende week kan het ons nog moeilijk worden gemaakt, dan spelen we thuis tegen nr 3, Spero. Bij winst betekend het dat we het kampioenschap kunnen gaan vieren. Zelf denk ik dat de meiden in deze competitie niet zijn te verslaan, dus heb er alle vertrouwen in dat we wat te vieren gaan hebben!!

14.00 uur, de wedstijd 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!