Wedstrijdverslag MO19-2

Wedstrijdverslag MO19-2

Sc Westervoort MO19-1

2 - 1

Redichem MO19-2

Competitie

1e klasse 1

Datum

29 januari 2022 14:45

Scheidsrechter

F. Deenen

Accommodatie

Sportpark Naederhuyse
Brouwerslaan 7
6931AC
WESTERVOORT
tel. 026-3118876

Nadat de meiden van de MO19-2 ongeslagen kampioen waren geworden in de najaarscompetitie, volgde automatisch de promotie naar de door ons begeerde eerste klasse en na vele inspannende en druk bezochte trainingen was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen een gelouterde ploeg waar wij al menigmaal tegen hadden gespeeld. Ons team is overigens zeer goed versterkt door Sifra, Noortje, Evi, Lotte en Fien. Ook de staf is aangevuld. Reza verzorgd tot in het kleinste detail en vol overgave de trainingen op de donderdag en zal er zaterdags ook bij zijn. 

De laatste wedstrijd tegen Sc Westervoort stond nog diep in ons geheugen gegrift, het was ondanks dat we verloren één van de beste wedstrijden die wij ooit hadden gespeeld. Ook nu beloofde het een spannende pot voetbal te gaan worden en na de wedstrijdbespreking liepen we vol zelfvertrouwen naar het platgetrapte kunstgrasveld. Een krachtige windkracht 5 blies over het sportpark en we dachten ons voordeel te halen om eerst “wind mee” te kiezen. Dit zorgde er voor dat de tegenstander wat lastiger bij ons goal kwam maar op het slechte veld schoten onze passes snel over de achterlijn, hoe zorgvuldig ze ook werden gegeven. Het spel ging redelijk gelijk op en er werd door beiden teams goed gevoetbald. Met toch zeker wel een beetje mazzel kwam Westervoort in de 20ste minuut op een 1-0 voorsprong. Hierdoor lieten wij ons niet van de wijs brengen, hielden ons hoofd koel, en lieten de bal goed rondgaan. Hoe verder de wedstrijd verstreek des te harder de duels werden uitgevochten. Kennelijk zaten de meiden van Westervoort er eind van de eerste helft al aardig doorheen want ze hadden een rustpauze van ruim 25 minuten nodig om bij te komen en de 2de helft te vervolgen. Onze meiden waren na de rust de betere ploeg en er volgde een aantal kansen. Er hing zowaar voor ons een doelpunt in de lucht en na 17 minuten in de 2de helft was het dan zover. Na een mooie combinatie was het Isa Z die kon scoren. Heel dik verdiend! We zouden vooraf voor een punt hebben getekend maar na ijverig overleg besloten we nu toch maar voor de volle winst te durven gaan wat wel ietsje riskant was. Het spel werd grimmiger en de duels dus nog harder bewijzen ook de talloze blauwe plekken en schrammen bij de meeste speelsters. Het was wachten dat de bal nog een keer goed zou vallen. Mirte zorgde nog voor een prachtige redding op een snoeihard schot wat richting de kruising koerste, maar had verder weinig problemen. Tja en als de bal dan niet goed valt bij ons dan zul je altijd zien dat de tegenstander dat geluk wel heeft… Een lange bal werd door de wind precies over onze verdediging gelift waarna de Westervoortse spits toch best fraai kon afronden. Er was nu volgens de prima fluitende clubscheidsrechter nog een kleine 10 minuten speeltijd op de klok waarin onze meiden zonder ook maar één uitzondering echt álles hebben gegeven. Er ontstond nog een goede kans die helaas werd gemist. Uiteraard is er na zulk verlies altijd teleurstelling, vooral al je er met z’n allen zo hard voor hebt geknokt…. Maar wat heel belangrijk is, we hebben laten zien dat we in de eerste klasse thuishoren. De punten? Die komen vanzelf, daar ben ik 110% van overtuigd.

Volgende week spelen we om 15.00 thuis op ons eigen sportpark in Heelsum. Wederom verwachten we een loodzware wedstrijd, ditmaal tegen ESA die volgens de statistieken tot een van de betere behoord.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!