Wedstrijdverslag Orion MO19-1 - Redichem MO19-2

Wedstrijdverslag Orion MO19-1 - Redichem MO19-2

Orion MO19-1

12 - 2

Redichem MO19-2

Competitie

1e klasse 1

Datum

12 maart 2022 14:45

Scheidsrechter

A.J van Meer

Accommodatie

Sportpark Mariënbosch
Nijmeegsebaan 143
6525DX
NIJMEGEN
tel. 024-3606102

De meiden van MO19-2 speelden afgelopen zaterdag pas de 2de wedstrijd in de voorjaarscompetitie. De eerste wedstrijd werd nipt verloren tegen Westervoort met 2-1, hier hadden we toch minimaal een punt verdiend. Nu 4 weken (!!) later… Orion uit! Orion had de pech niet ingedeeld te kunnen worden in de hoofdklasse en zodoende werden ze bij ons in de eerste klasse ingedeeld.  Eerlijk is eerlijk, hier waren wij niet tegen opgewassen. Toch na weken fanatiek trainen koersten we vol goede moed af op Nijmegen. Onze keeper Mirte moest een lange zeiling maken en had enorme vertraging onderweg. De scheidsrechter was gelukkig bereid om de wedstrijd 10 minuten later te beginnen. Het lukte helaas niet om een politie-escorte te regelen maar een paar seconde voor aanvang stond Mirte dan onder de lat. Voor nood hadden we Isa al bijna op doel gezet, maar dit was dus gelukkig niet nodig. Althans voorlopig niet , hierover later meer!

De wedstrijd was begonnen en de eerste minuten kwamen we er zonder kleerscheuren vanaf. De eerste kans was weliswaar voor Orion maar hun spits stond gelukkig nog niet op scherp.

In de 4de minuut lukte het om een fraaie aanval op te zetten. Isa Z. kon de bal nog net binnen de lijnen houden en op volle snelheid doorstomen richting het 16metergebied van Orion. Isa W. liep goed mee en kon de bal verlengen naar Nance die kon afdrukken. De keeper van Orion kon de bal nog keren maar Nance was daar snel bij en het lukte alsnog de bal in de netten te schieten. 0-1 !!! En tja, wat nu ?! allemaal voor de goal gaan liggen om de nul te houden? Hier was het natuurlijk nog véél te vroeg voor! Nee, gewoon lekker doorspelen! Orion kwam zoals verwacht beter in het spel en kreeg al snel meer kansen. In de 11de minuut was het helaas dan zover en werd onze hardwerkende defensie verschalkt. 1-1 gelijk was nu de stand. Na nog 2 prachtige goals van Orion stond het pardoes 3-1 en het was nog redelijk vroeg in de wedstrijd. Mirte had al tal van reddingen verricht in haar doel en bij één daarvan gleed ze met bal en al net over de 16-meterlijn. Hier mag ook de keeper de bal niet met de hand spelen en betekend een vrije schop voor de tegenstander.  Tot onze grote verbazing trok de  scheidsrechter hiervoor een rode kaart. Op zijn zachts gezegd een rare beslissing, ook gezien er helmaal geen kans werd ontnomen bij de tegenpartij. Mijn-inziens maximaal een gele kaart (al zwaar bestraft) en een vrije schop maar de scheids bleef nog even bij zijn besluit. Met behulp van de meiden van Orion (super sportief overigens!!)  ging de scheids alsnog overstag en verruilde de rode voor een gele prent! Dat houd in 10 minuten eruit, en dus alsnog de handschoenen naar Isa!!  In deze 10 minuten kon Orion nog 2x scoren. Maar dat lag niet aan Isa, Mirte gaf naast mij op de bank toe dat zij die ook echt niet had kunnen stoppen. Met een stand van 6-1 was het rust en dat was voor ons ook echt even nodig.

De 2de helft verliep qua doelpunten het zelfde als de eerste helft. De Redichem-meiden waren zichtbaar vermoeit maar bleven tot het eind van de wedstrijd hun best doen. Onze 2de goal werd door Lynn gescoord na goed doorzetten van Evi.

Volgende week spelen we om 15.00 uur thuis tegen een meer gelijkwaardig spelende tegenstander tegen de Eerbeekse Girls. We gaan dan vol voor de 3 punten. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!