Sprinkhanen MO19-1 - Redichem MO19-2 (en een stukje JO13!!)

Sprinkhanen MO19-1 - Redichem MO19-2 (en een stukje JO13!!)

Sprinkhanen MO19-1d

1 - 5

Redichem MO19-2

Competitie

1e klasse 1

Datum

26 maart 2022 14:30

Scheidsrechter

M.T.J. Egging

Accommodatie

Sportpark De Meikamer
Smallestraat 49
6942HB
DIDAM
tel. 0316-223561

Zaterdag al vroeg op de been om een partijtje voetbal te fluiten van Redichem JO13-1 onder leiding van Jessica, Stijn en Luke. Om 9.00 was het zover en floot ik voor de aanvang van deze wedstrijd. Redichem ontving een heel sportief en goed voetballend SKV uit Wageningen, beide teams waren gebrand te winnen en bruisten van energie. Het spel golfde in een ongelooflijk hoog tempo heen en weer en ik had soms grote moeite om dit bij te houden. Er werd niet alleen hard gelopen maar ook erg goed gespeeld. Mooie combinaties tussen onder andere Nicholá en Luka, en Wessel en Ruben. Onder luid gejuich werd in de eerste helft tot 2 maal toe gescoord. SKV gaf zich niet zo snel gewonnen en bleef volop strijd voeren waarbij Redichem tot 2 maal toe goed wegkwam wat ook te danken was aan Thijmen die zijn doel heel knap leeg hield. In de rust werden onze mannetjes goed door de leiding geïnstrueerd over wat goed ging en wat nóg ietsje beter kon. In de tweede helft was de nieuwe tactiek goed zichtbaar en ook de grensrechters stonden nu netjes aan de juiste zijde!! Het duurde niet lang of het 3de doelpunt viel. De wedstrijd kon nu weliswaar niet meer stuk. Het tempo bleef ondanks deze stand en het prachtige weer erg hoog en de koppies werden alsmaar roder. Het lukte SKV de stand terug te brengen naar 3-1 maar 10 minuten voor het eind scoorde Redichem een prachtig doelpunt en 4-1 was dan ook de dik verdiende eindstand.

Een paar uur later rijden we met de MO19-2 naar Didam voor een uitwedstrijd tegen de Sprinkhanen. Het enige wat bij ons van deze club bekend was is dat ze hoog (en ver) kunnen springen 😉 . Isa Z, Isa W en Lynn hadden al met vrouwen 1 meegedaan maar dat was gelukkig niet of amper te merken behalve dat zij wat later aansloten. Het gehele team was compleet en op de reservebank was het daarom gezellig druk!! Exact om 2 over half 3 werd het startsignaal gegeven. Gelukkig waren alle eigen toeschouwers waaronder pupil Job op tijd aanwezig wand 42 seconden later kon Isa Z. al scoren op goed aangeven van Isa W. Dat is een lekkere start!! Ondertussen werd het alsmaar warmer en misschien dat dat de reden was dat we wat slordig gingen voetballen. De opbouw ging wat moeizaam en de eindpass kwam zelden aan. In de 18de minuut was dat echter wel het geval en kon Evi handig aannemen waarna een splijtende steekpass volgde. Isa Z. kon behendig afronden. 0-2! Het spel werd nu ietsje beter. Nika liep zich goed vrij en kon schieten. De bal had net niet voldoende vaart. Maar we kregen meer kansen. Na een werkelijk prachtige actie van Lotte kon Nance weglopen van haar verdediger en de bal ontvangen. Met toch wel een beetje mazzel kon ze de 0-3 op het scorebord zetten. Nog voor de rust moest Noa naar de kant om geholpen te worden aan een knieblessure en kregen de Sprinkhanen nog een penalty. Deze werd door hen goed ingeschoten al zat onze Mirte er nog met haar vingertoppen aan als ik het goed zag.

Het was wel duidelijk dat er in de rust even iets moest worden besproken. Ondanks 1-3 voorsprong liep het nog niet geheel gesmeerd. We kozen er voor om Lotte als verdedigende mid mid/ extra voorstopper te laten optreden zodat we meer een vuist konden maken tegen de snelle spitsen en de aanval meer te verzorgen. Lotte begreep feilloos wat de bedoeling was. Floor en Noortje kregen nu duidelijk meer ruimte en het spel werd rustiger en overzichtelijker. In de 58ste minuut kon Lynn na een mooie voorzet van Isa Z vrij inkoppen. 10 minuten voor het einde weer een combinatie van de Isa’s en de eindstand bleef hier ook bij. Al met al dik tevreden met deze uitslag. Volgende week spelen we om 15.00 uur thuis tegen BVC 12
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!