Moeizame winst voor de MO19-2

Moeizame winst voor de MO19-2

Trekvogels MO19-1

4 - 5

Redichem MO19-2

Competitie

1e klasse 1

Datum

7 mei 2022 13:00

Scheidsrechter

A. Coenen

Accommodatie

Sportpark De Kwakkenberg
Luciaweg 9
6523NK
NIJMEGEN
tel. 024-3229987

Misschien hebben we de rode lantaarndragers toch wel iets onderschat of hadden we gewoon onze dag niet! 7-mei , Trekvogels uit in Nijmegen Oost.
Nika en Isa hadden al met de MO15-1 meegespeeld. Leider Robin kreeg nog een hele late afmelding waardoor ze bereid waren een hele wedstrijd te spelen voor onze eigen geplande wedtsrijd. In de ochtend kregen ook wij een afmelding. Onze keepster Mirte voelde zich vandaag helaas helemaal niet fit genoeg om te spelen. Tessa of Sylvie zou het meest voor de hand liggen om mee te vragen maar zij waren helaas beiden verhinderd en dat ging dus helaas echt niet lukken. Improviseren dus! Gelukkig wilde Danique mee. Zij is weliswaar bepaald geen keepster maar een spits. We konden hierdoor Nance op de laatste-man positie laten spelen en Lynn met de keeperhandschoenen aan onder de lat parkeren.

Verdedigend stond het nu prima maar de opbouw was vanuit dezelfde defensie veel te onstuimig. De Nijmeegse meiden kregen wat kleine (schiet)kansen maar Lynn was daarvan niet echt onder de indruk en plukte deze ballen moeiteloos uit de lucht. De Nijmeegse verdedigers waren erg snel en mede daardoor moeilijk te verschalken door onze aanvallers, maar het lukte Isa uiteindelijk pas in de 37ste minuut weg te lopen van haar “vaste bewaker” en slim binnen te tikken.

Dit was toch wel een opluchting en we hoopten ze hiermee te breken en dat het nu wat makkelijker zou gaan maar helaas bleef het de eerste helft bij deze stand. Omdat Isa W. in de 2de helft de keepershandschoenen had aangetrokken kon Lynn weer op haar vertrouwde plekje spelen en bij de eerste de beste corner mee opkomen om vervolgens lekker in te koppen, direct gevolgd door een coole kreet “WHOPPAAAHH” de corner was overigens strak voorgegeven, dit is zo langzamerhand een specialiteit van ons.

Net dat dit ons wat meer vertrouwen geeft lukt het de Trekvogels om een tegendoelpunt te scoren. 1-2 is nu de stand. De trekvogels komen nu even goed in het spel maar gelukkig kan Nance door uitstekend aangeven vanuit het middenveld knap 2x inschieten. 1-4 en je zou denken dat de wedstrijd nu wel is gespeeld. Maar niks is minder waar. Eline speelt een prima wedstrijd maar krijgt een hele goede spits als directe tegenstander waar ze de handen flink aan vol heeft.

Op een gegeven moment pakt ze deze spits iets te hard aan en hierdoor krijgen we een terechte pingel tegen die keurig word ingeschoten. Het hoort nou eenmaal bij een goeie voorstopper om af en toe het randje op te zoeken en soms ga je daar nét even overheen. Niet lang daarna weten de Nijmeegse meiden nogmaals te scoren. Oeps… 3-4… nu wordt het toch nog wel even spannend en Isa moet nog een paar reddingen verrichten. Maar in de 82ste minuut is het gelukkig wederom Isa Z. die behendig de tegenstander omspeelt en doel treft. Het laatste goal in blessuretijd is dan nog wel voor de Trekvogels maar er is dan ook geen tijd meer over en daardoor gaat de volle winst naar onze MO19. Hiermee stijgen we meteen weer 2 plekkies op de ranglijst. 4-5 is dus de eindstand.

Voor onze meegereisde supporters zeker niet een van de geweldigste wedstrijden om te kijken. We gaan onze uiterste best doen om ze volgende week wat meer te laten zien. We spelen dan om 15.00 uur thuis tegen DZC ’68 uit Doetinchem. 
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!