De hattrick van Tarik

De hattrick van Tarik

ESA 45+1

0 - 9

Redichem 45+1

Competitie

1e klasse 02

Datum

21 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

R. Lichtenberg

Accommodatie

Sportcentrum Rijkerswoerd
De Pas 44
6836BK
ARNHEM
tel. 026-3270523

Met een ruime selectie van 11 personen gingen we op weg naar ESA voor de wedstrijd tegen ESA 45+ 7 tegen 7. Erick had een opstelling gemaakt en las het nogal snel voor. Erwin is back (te vertalen als terug in de goal). Henri centraal en Richard rechts- en Wim linksback. En zo ging het verder. Ik was dus niet bij de basis-zeven helaas. Duidelijk, maar Wim had drie backs geteld. Hoe moet dat? Na uitleg op naar het veld. Tijdens de warming up kwam het tot zwaardere gesprekken. Tarik zei tegen me: ‘Bedenk wel dat nu elk seizoen je laatste kan zijn want je kan soms zo een blessure krijgen als je rond of boven de 50 bent’. Pffff daar denk ik nooit over na en zat echt niet op zware gesprekken te wachten. Kom lekker voetballen!

De wedstrijd ging van start. Een redding van Erwin en via de lat geen goal. Een actie binnendoor van Chris ging naast. Wij kregen ook wat kansjes en een leuke aanval op links via Rene en als eindstation was het Fred die goed binnenschoot; 0-1. Later, één keer roepen naar diezelfde Fred en ik kreeg een mooie steekpas van hem en kon afronden; 0-2. Na een actie op snelheid op links kwam de inzet op de paal. Frans was er heel attent bij en kon de 0-3 aantekenen. Fijn om zo de rust in te gaan.

Na de rust een mooie voorzet van Erick die door Tarik tegen de buitenkant van de paal werd gewerkt. Daarna was er een mooie actie van Wim. En zelfs de tegenstander denkt dan dat hij afgeeft maar besluit Wim de bal te houden en technisch goed in de korte hoek te plaatsen; 0-4. De 0-5 was een heerlijk één-twee met Chris. Zij pasje terug was heerlijk om met links in de hoek te plaatsen. Later nog de 0-6 door Richard en uiteindelijk gingen we richting de laatste vijf minuten. ESA was een sympathiek team maar een beetje murw gespeeld. Toch kregen ze wel een paar kansen maar Erwin was geweldig aan het keepen en zorgde voor de eerste 0 in het seizoen. In een actie op snelheid liep Tarik goed vrij om de bal te ontvangen. Leuk is dan het plezier te zien om een goaltje mee te pikken. Twee minuten later krijg ik hem goed van Chris en kan voorzetten. Chris kan scoren maar Tarik schoot binnen en verontschuldigend dat hij die één-twee overnam. Joh, wat maakt het uit. Gewoon scoren als je kan! Een minuut later alweer op de goede plaats en een zuivere hattrick viel binnen; 0-9. Een zuivere hattrick in ruim vijf minuten. Dat is toch in het voetbal eigenlijk een jongens(en meisjes)droom. Het kan zomaar gebeuren om de eerste te scoren rond je 50e. 

Willem
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!