Redichem JO7-1 pakt weer de volle winst

Redichem JO7-1 pakt weer de volle winst

Redichem JO7-1

-

Eldenia JO7-4

Competitie

1e klasse (4e fase) 12

Datum

14 mei 2022 11:40

Accommodatie

Sportpark Elden
Westerveldsestraat 26
6842BV
ARNHEM
tel. 026-3514804

We moesten weer zonder de zwemlessende Jim op pad. De bestemming was Arnhem, waar we bij Eldenia de eerste wedstrijd tegen hun JO7-1 moesten spelen. Dit was het enige team dat ons in Fase 4 tot nu toe twee punten had afgesnoept. We waren dus gewaarschuwd en het ging deze keer ook niet makkelijk. Aan beide kanten werden paal en lat geraakt en pas halverwege de wedstrijd kwamen we op een 1 - 0 voorsprong door Just. Daarna bleef het tot vlak voor tijd spannend. Het was Tijn die toen aan alle spanning een einde maakte door de eindstand op 2 – 0 te brengen.

De tweede wedstrijd was tegen de JO7-4 van Eldenia. Een team met veel beginnende voet(hand)ballers. Al snel was het weer Tijn, die het eerste doelpunt voor ons scoorde. Het tweede doelpunt kwam van de voet van Just, die op een prachtige manier de bal kreeg aangespeeld van Florian. De 3 – 0 kwam van de voet van Julian, maar die heb ik zelf niet gezien, doordat ik met iets bezig was dat een teamleider van de JO7 ook regelmatig moet doen: veters strikken. Nadat Florian ook zijn doelpunt had gescoord was het Just, die zo hard op doel schoot dat de bal, die door een speler met de hand werd tegen gehouden, toch nog het doel in rolde. Geen strafschop dus, wel 5 – 0.
En toen was ie er weer! De perfecte aanval. Bas speelde de bal tussen twee tegenstanders door, precies in de voeten van Florian (een 10). Florian deed hetzelfde naar Tijn, waarna Tijn de bal “makkelijk” in het doel kon schieten. Door wat er aan vooraf ging was dit het mooiste doelpunt van de dag. Daarna scoorden Ruben, Florian en Just ook nog een keer en zo werd de uiteindelijke eindstand maar liefst 9 – 0.

Voor de derde wedstrijd moesten we naar een ander veld met in het midden een soort van kleine Saharawoestijn. De tegenstander was Valburg JO7-1 en de wedstrijd begon met het bekende foutje. Alle spelers van JO7-1 weten het: je moet de bal niet voorlangs het doel spelen. Toch gebeurde het al aan het begin van deze wedstrijd, wat een 0 – 1 achterstand opleverde. Wat er ook gebeurde en gelukkig niet vaak bij het JO7-voetbal: Tijn werd door een speler van Valburg onderuit geschoffeld, op een manier die in het ”echte voetbal” een oranje kaart zou hebben opgeleverd. Oranje? Ja, het was geel met een rode waas.

Maar……… Tijn schoot de vrije trap heel mooi naar de vrijstaande Just, die daardoor de gelijkmaker kon scoren. Zo werd de overtreding op een sportieve manier afgestraft. Daarna was het ook nog Tijn zelf, die ons op voorsprong zette. Julian maakte de voorsprong nog iets groter, maar door een klein foutje in onze verdediging maakte Valburg die voorsprong juist weer iets kleiner. Ruben vond echter dat wij weer aan de beurt waren om te scoren en bracht daarmee de eindstand op 4 – 2.

Bas is niet genoemd als doelpuntenmaker, maar toch dient hij vermeld te worden, omdat hij als verdediger drie sterke wedstrijden speelde en veel tegendoelpunten wist te voorkomen. En dat is ook heel belangrijk.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!