Vervolg pupillencompetitie

Vervolg pupillencompetitie

4 oktober 2020 15:45


De competities voor JO12 t/m JO8 worden dit seizoen voor het eerst volgens het zogenaamde 4-fasenmodel gespeeld. Er wordt begonnen met een competitie met 6 teams, waarna aan de hand van de resultaten voor de volgende (tweede) fase een nieuwe indeling wordt gemaakt.

Op zaterdag 3 oktober j.l. speelden de pupillenteams de laatste wedstrijd van de eerste fase en in de meeste gevallen is al te zien dat dit een goed plan is van de KNVB. Redichem JO8-1 bijvoorbeeld, won drie van de vijf wedstrijden met een verschil van maar liefst 20 doelpunten of meer. Niet leuk voor de tegenstander, maar ook niet voor ons eigen team.

Andersom komt uiteraard ook voor; Redichem JO12-2G maakte dit bijvoorbeeld mee. Weliswaar waren de nederlagen niet met zo’n groot verschil in doelpunten, maar de dubbele cijfers stonden wel twee keer op het scorebord.

Hoe zat het met de andere teams bij de pupillen? Redichem JO12-1 had het ook zwaar, terwijl beide JO10-teams en JO9-1, ongeveer de helft van hun wedstrijden zeer ruim wisten te winnen.

De KNVB publiceert geen uitslagen en (eind)standen van de JO10-competities en lager, dus is het afwachten hoe de indeling van de competitie voor de tweed fase zal zijn. Dit wordt op 16 oktober a.s. bekend gemaakt. Het zullen dan competities van 8 teams zijn.

Het bijbehorende programma volgt een dag later en de eerste wedstrijd van fase 2 zal op zaterdag 24 oktober a.s. worden gespeeld. Tot en met 5 december is er (bij 8 teams in de competitie) elke zaterdag een wedstrijd.

Voor de JO7 competities geldt een andere indeling. Zij spelen de volgende serie wedstrijden van zaterdag 7 tot 28 november.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!