In Memoriam Cor Dekker

In Memoriam Cor Dekker

23 januari 2021 13:15


In Memoriam Cor Dekker

Cor Dekker is op 85 jarige leeftijd helaas overleden. Cor was jarenlang op zaterdag scheidsrechter voor senioren- en veteranenwedstrijden van onze voetbalvereniging. Hij was een altijd goedgehumeurde en vriendelijke man en daarmee graag geziene gast op Wilhelmina sportpark. Dit was ook zijn stijl van fluiten. “Jongens, we gaan er vandaag een leuke potje van maken”. Als het moest kan Cor als scheidsrechter ingrijpen. Wij zijn hem dankbaar voor de vele wedstrijden die hij als scheidsrechter in goede banen geleid heeft.
Onze gedachten gaan uit naar de familie Dekker – Jansen en wensen hun veel sterkte met verwerken van dit verlies.

Het bestuur

Cor Dekker

 

Hé jongens wordt er geroepen een half uur voor de wedstrijd, is de scheids er al? Er is er dan altijd wel eentje die zegt: rustig aan mannen, in tegenstelling tot jullie veteranen kunnen wij op Cor wel altijd bouwen. Hij heeft gezegd dat hij komt en dan komt hij ook.  En dat was ook altijd zo.

Van tevoren kwam hij dan even de kleedkamer in. Jongens, we gaan er een leuke pot van maken. Geen vervelende toestanden wil ik hebben. En daar werd, door ons en door de tegenstander eigenlijk altijd naar geluisterd kunnen wij wel zeggen.

Vanuit de middencirkel hield Cor het spel in de gaten en als hij floot dan werd daar met respect op gereageerd.  Mocht het onverhoopt een keer zo zijn dat Cor zich liep te storen aan één van onze voetballers (lag trouwens niet aan hem) dan konden wij ook kennis maken met de strenge Cor. Je werd dan even apart genomen en vriendelijk maar toch streng toegesproken. Hij (de desbetreffende speler) gaat nu normaal doen anders zal ik misschien niets anders kunnen doen dan hem eruit moeten sturen werd ons dan te kennen gegeven. Het mooie was dat dat zonder morren werd geaccepteerd.

Groot was dan ook de bereidheid om iets voor Cor te organiseren toen Cor aan moest geven dat het fluiten voor hem ophield. We vonden dat allemaal jammer want Cor hoorde er gewoon bij. En dat erbij horen gold al vele jaren. Vanmiddag (Vrijdagmiddag) was ondergetekende op bezoek bij iemand die toch al gauw een jaar of 25 niet meer bij Redichem is geweest. Zelfs met hem kwam Cor ter sprake. En na 25 jaar had deze persoon nog steeds mooie herinneringen aan Cor.

Wij zijn gelukkig dat wij samen met CHRC een aantal jaren geleden Cor nog in het zonnetje hebben mogen zetten. Dat had hij absoluut verdiend.

Als je dan tegen hem zei dat er iets georganiseerd zou worden dan hoefde dat allemaal niet voor hem. Doe toch gewoon jongens. Ik wil de poespas allemaal niet zei hij dan. Maar op de bewuste dag zelf zag je hem genieten en waren wij blij dat wij voor één keer niet naar hem geluisterd hadden.

Wij gaan in Cor een zeer fijne man missen. Zijn lach, spontaniteit, vrolijkheid, oprechtheid en eerlijkheid waren een baken voor ons op de Zaterdagmiddagen.

Wij wensen de familie, vrienden en alle kennissen veel sterkte toe met het plaatsen van het gemis van Cor Dekker.

Veteranen/ The Legends van Redichem

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!