Vrouwenvoetbal floreert

Vrouwenvoetbal floreert

6 januari 2022 19:00


Een leuk stukje in de Rijn en Veluwe over C.V.V. Redichem en het vrouwenvoetbal.
"Vrouwenvoetbal floreert"

De term damesvoetbal veranderde in vrouwenvoetbal. “Het heette bij Redichem altijd meidenvoetbal omdat we gestart zijn met meisjes. Redichem heeft momenteel één senior- en vijf juniorenmeidenteams. “Daarnaast spelen nog veel meisjes bij de jongens”, vertelt Douma enthousiast. “Tien jaar geleden, in aanloop tot het tulptoernooi, was er interesse in meidenvoetbal. Enkele maanden later kon er gestart worden met vijftien meiden. De aanmeldingen bleven binnenstromen. De meiden zijn nu vrouwen en de meeste vormen nu het eerste vrouwenteam.” 
 
Redichem is een prima georganiseerde vereniging met ruim zeshonderd leden. “De club heeft een warme en sociale uitstraling waar iedereen welkom is”, vertelt Douma. “Dat is de kracht van tien jaar vrouwenvoetbal dat volkomen is geïntegreerd in de vereniging.” De successen bleven niet uit. Het eerste vrouwenteam werd herfstkampioen en kan promoveren naar de derde klasse. De MO19-2 werd ongeslagen kampioen. MO17-1 pakte de titel in de tweede klasse en ook MO15-1 mocht de kampioensvlag hijsen. “Deze jonge teams, met een compleet nieuwe trainersstaf, hebben een geweldig seizoen gespeeld. 
 
Het blijkt dat het vrouwenvoetbal een verrijking is voor de vereniging. Zelfs de grootste sceptici zijn nu razend enthousiast. We zien in de gelederen dat steeds meer meiden een rol oppakken, vrijwilligerswerk verrichten. De sfeer in de club is zeker ten gunste veranderd met het damesvoetbal.” Veel verschuivingen zijn er nauwelijks bij het vrouwenvoetbal bij Redichem. “Natuurlijk zijn er speelsters die stoppen als de interesse in het spel minder wordt. Studie hoeft per definitie niet bepalend te zijn als zij gaan studeren. Tachtig procent van de meiden studeert en woont buiten Renkum. Daarbij biedt de club de mogelijkheid om ook vrijdagavond te trainen.”
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!