Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

Vanaf het seizoen 2014/2015 is het verplicht voor jeugdspelers vanaf 16 jaar een spelregelbewijs te behalen.

Met ingang van het seizoen 2014/2015 is het voor tweedejaars B-junioren - tegenwoordig jeugdspelers vanaf 16 jaar oud - verplicht om het officiële KNVB Spelregelbewijs te halen De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’.

Een speler mag de eindtoets drie maal maken. Indien het niet voor 1 januari is gelukt om de eindtoets te halen zullen er individuele afspraken met de desbetreffende speler gemaakt worden.

Voor de KNVB én dus ook voor de CVV Redichem is deze maatregel een serieuze zaak. Dat blijkt wel uit het feit dat spelers NIET kunnen voetballen, als zij het spelregelbewijs aan het eind van het seizoen NIET hebben gehaald.

Op de website www.voetbalmasterz.nl kunnen spelers reeds oefenen voor het spelregelbewijs. Ben je geen B-junior, de testen op de website www.voetbalmasterz.nl zijn voor iedereen die van het spel houdt. Vanaf september 2014 ontvangt de vereniging inlogcodes waarmee de toetsen voor het spelregelbewijs gemaakt kunnen worden.

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. De betreffende B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen informeren, instrueren en motiveren. Zo is het halen van het spelregelbewijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid van speler, vereniging en KNVB.

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Alvast veel plezier met oefenen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!