Sinds 1959 - C.V.V. Redichem

Sinds 1959

Sinds 1959

In 1959 werd de C.V.V. Redichem opgericht.

Hoe is Redichem ontstaan en hoe ging het er in de begin jaren aan toe? Wie kan deze vraag beter beantwoorden dan de man, die daar alles over weet? Namelijk de heer Aalbers. Want de heer Aalbers was zoals alle echte Redichemmers ongetwijfeld zullen weten een van de oprichters en ook heeft hij de eerste 17 jaar de functie van voorzitter bekleed. De andere oprichters waren de heren Wijnen, Ruisch, Krol en nogeens Ruisch.

Dat de oprichting niet eenvoudig was, bleek al direct want er was geen materiaal en nog belangrijker, er was geen veld. Om materiaal te kopen moest er geld geleend worden, alleen op papier bestond de club nog niet dus viel er bij de bank voor de club niets te halen. Toen werd besloten dat de heer Aalbers op eigen naam het geld voor de start zou lenen. Dit was voor de heer Aalbers een grote gok, want als het verkeerd zou gaan zat hij met de schuld.

Maar goed de eerste hindernis was genomen, nu nog een veld. Achter het oude hotel Campman daar moest toch nog een veld liggen, werd er geopperd. Alleen bleek hier nu vee op te lopen, dus moest er gepraat worden met de boer. Deze zei dat hij er voor zou zorgen dat op zaterdag het vee van het weiland af zou zijn, maar dan moest men wel zelf de koeienflatsen van het veld (weiland) afhalen. Dit was de reden waarom men in het begin zoveel mogelijk uitwedstrijden tegen bedrijven en instellingen probeerde te voetballen, want deze hadden meestal zelf een goed veld.

Staand v.I.n.r.: Chris Ruisch, Gert Krol, Bep v. Dijken, Dick Ruisch, Chris Ruisch, Herman v.d. Born, Gijs Westerhuis, Henk Stunnenberg, Jan Bos, Jan Aalbers, en Joop v. Ipenburg.Zittend v.I.n.r.: Wim Elands, Jan v. Silfhout, Theo Geurtsen, Gert v.d.Poll, Steven Elings en Appie Ruisch.

Maar moest er toch thuis gevoetbald worden dan moest men dus eerst het veld bespeelbaar maken. Ook voor het omkleden was niet veel luxe, dit gebeurde in een oude kleedkamer die nog naast het veld stond en wel met beide verenigingen in één ruimte. Alleen de scheidsrechter, die had het beter voor elkaar, deze mocht omkleden in één van de kamers van hotel Campman. Daarom kwam in het begin dan ook vaak de vraag: Is dit een elite club ofzo? Want ik heb zelfs een bad in mijn kleedruimte!

Staand v.I.n.r.: Dik v. Ingen, Jan v. Silfhout, Theo Geurtsen, Bep v. Dijken, Gert v.d. Poll, Dik de Ruiter en Gert Danen. Zittend v.I.n.r.: Henk Stunnenberg, Cees Bosveld, Herman v.d. Born, Gijs Westerhuis en Wim Roosenboom.

De allereerste wedstijd die werd gespeeld was tegen ' De Gelderse Roos'. Zij hadden een team gemaakt van personeelsleden. Zo werden de eerste twee jaar alle wedstrijden op eigen initiatief afgewerkt. Want pas twee jaar later kreeg Redichem de status van Koninklijk goedgekeurd.
Vanaf dat moment was Redichem lid van de KNVB en kon er dus tegen andere voetbalverenigingen gevoetbald worden. Dit gebeurde in het begin dus nog bij Campman, al had de KNVB daar wel wat moeite mee, want het veld was hier wel erg slecht. Later mocht het eerste elftal gebruik maken van een veld op het Wilhelmina sportpark.

Tenslotte nog een leuke anekdote die typerend is voor de beginfase van Redichem en de creativiteit die de club in die dagen aan de dag moest leggen om überhaupt een wedstrijdje te kunnen spelen. Er moest gevoetbald worden bij en tegen Otterlo. Zij kregen een nieuw veld, alleen was deze nog niet helemaal klaar en dus werd een weiland gezocht en gevonden. Er was echter één probleem, er stond een boom in het midden. Deze mocht niet weg. Aangezien er geen andere uitwijkmogelijkheden voor handen waren werd besloten de wedstrijd toch door te laten gaan en werd er vrolijk 90 minuten om de boom heen gevoetbald!

Staand v.l.n.r.: Dik v.d. Born, Jan v. Kleef, Herman v.d. Born, Tonnie Hulshuizen, Jan Seves en Theo Geurtsen. Zittend v.I.n.r.: Dick Ruisch, Dik v. Ingen, Jan Staal, Jan v.d. Kamp en Henk Stunnenberg.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!