Voorzorgsmaatregelen i.v.m. corona besmetting bij selectiespeler Redichem

Voorzorgsmaatregelen i.v.m. corona besmetting bij selectiespeler Redichem

2 september 2020 18:00


Beste leden van Redichem,

Een speler van onze herenselectie is op een vakantiebestemming geweest in oranje gebied. In overleg met onze vereniging heeft de speler de quarantaine periode van 10 dagen in acht genomen, voordat de speler weer op sportpark is gekomen.

Afgelopen donderdag 27 augustus, toen de quarantaine periode voorbij was, is de speler weer voor het eerst op de training gekomen.

Zondag 30 augustus heeft de speler contact opgenomen met de vereniging en verteld dat hij Corona achtige klachten heeft en zich op die dag zou laten testen.

De vereniging heeft direct contact gezocht met GGD Midden Gelderland. Naar aanleiding van dit overleg is besloten dat, in afwachting van de testuitslag , de selectiespelers niet meer naar de sportpark mochten komen om te trainen. Dit is ook preventief besloten voor ons Vrouwen 1 team, omdat er een verband lag die mogelijk ook daar een besmetting zou kunnen veroorzaken. Ook hier zijn bij twee spelers een test uitgevoerd.

Maandag 31 augustus is er opnieuw contact met GGD geweest om te verifiëren of wij nog steeds de juiste maatregelen nemen. Dit werd bevestigd.

Dinsdagmiddag 1 september werden testresultaten bekend. In het vrouwenteam waren de testuitslagen gelukkig negatief, waardoor dit team weer kan trainen, wedstrijd kan spelen en op sportpark mag komen.

De speler van de herenselectie kreeg helaas een positieve uitslag. De GGD is met deze speler een bron-contact onderzoek gestart. Vandaag hebben wij weer contact gehad met GGD over vervolgmaatregelen.

De selectiespelers van Redichem zullen tot maandag 7 september in quarantaine moeten. Dit is voor betrokkenen erg vervelend en sportief gezien heel erg jammer, maar de gezondheid en veiligheid hebben hier de hoogste prioriteit. De spelers die het betreffen krijgen informatie van de GGD Midden Gelderland.

Voor de overige leden en bezoekers sportpark is door alle genomen maatregelen geen enkel extra gevaar meer op oplopen van besmetting en kunnen gewoon komen voetballen zoals ze dat gewend zijn.

Goed om nog maar even ons Coronaprotocol onder de aandacht te brengen. Laten we dit protocol absoluut naleven, het is niet voor niets opgesteld. Dat blijkt nu maar weer en hiermee voorkomen we een serieuze uitbraak binnen onze vereniging.

Tot slot wensen wij de zieke selectiespeler beterschap toe en hopen dat hij snel weer gezond mag worden.

 

Namens bestuur,

Koen Beenen

Voorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!