Corona update d.d. 30 september 2020

Corona update d.d. 30 september 2020

30 september 2020 22:45


Beste leden,

De voorjaarscompetitie kwam door de Corona-epidemie abrupt ten einde. Dat was zowel sportief als sociaal een forse tegenvaller. Na de zomer hebben wij met z’n allen het voetbal weer opgepakt. Niet op de manier zoals we dat gewend waren, maar met allerlei maatregelen, regels en afspraken die wij als bestuur in een Coronaprotocol met jullie hebben gedeeld. Al deze beperkende maatregelen hadden als doel een nieuwe Corona-besmettingsgolf te voorkomen.

Helaas moeten we constateren dat dit niet gelukt is; de tweede Coronagolf is een feit in Nederland. Afgelopen maandag heeft onze overheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Een deel van deze maatregelen heeft een directe invloed op onze vereniging.

 

Naast het protocol dat het bestuur heeft opgesteld en dat onverminderd van kracht blijft, komen daar de volgende maatregelen bij:

  • Sluiting van kantine en terras;
  • Geen toeschouwers meer bij sportactiviteiten.

 

Op basis van Het algemeen protocol verantwoord sporten van NOC*NSF dat aansluit bij de  landelijke richtlijnen van overheid en RIVM per 29 september 2020 18.00 uur geven wij de volgende toelichting.

 

Sluiting kantine en terras

Het horecagedeelte van de kantine is gesloten en daarmee ook het terras. Het gedeelte voor het wedstrijdsecretariaat en de toiletten zijn alleen op zaterdag tijdens wedstrijden geopend.

 

Geen toeschouwers bij sportactiviteiten

Bij alle trainingen en wedstrijden zijn toeschouwers verboden. Dit betekent dat alleen de  begeleiding van de teams aanwezig mag zijn. Ook mogen bestuursleden, officials en vrijwilligers met een daadwerkelijke taak en functie aanwezig zijn.

Bij uitwedstrijden geldt dat chauffeurs voor het vervoer van jeugdteams t/m O19 als begeleiding worden gezien. Concreet betekent dit dat bij thuiswedstrijden of trainingen geen ouders van deze jeugdleden aanwezig mogen zijn, ook niet als zij kinderen per auto naar het Wilhelmina sportpark brengen. Chauffeurs van jeugdteams t/m O19 van de tegenstander die bij ons te gast komen mogen wel bij de wedstrijd aanwezig zijn.

Voor eigen leden, die hebben getraind of een wedstrijd hebben gespeeld, geldt dat zij zo snel mogelijk het sportpark na de activiteit moeten verlaten.

 

Deze verzwarende maatregelen bovenop het al geldende protocol maken het allemaal niet leuker, maar hebben wel tot doel dat wij zo lang mogelijk kunnen blijven voetballen.

 

Laten wij samen Corona bestrijden en laat ieder zijn verantwoordelijkheid nemen.

 

Namens het bestuur,

 

Koen Beenen

Voorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!