Corona update 16 oktober 2020

Corona update 16 oktober 2020

16 oktober 2020 20:15


Afgelopen dinsdag heeft de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ons bestuur heeft gewacht hoe de NOCNSF en KNVB deze maatregelen in protocollen zou vertalen. Het protocol van NOCNSF was gisteren in de loop van de dag beschikbaar. Het protocol van de KNVB kwam vandaag beschikbaar. Het bestuur van Redichem baseert zijn maatregelen op deze protocollen.

Concreet betekent dit voor ons het volgende. Voor in ieder geval de komende 4 weken gelden de volgende maatregelen:

  • Kantine en kleedkamers zijn gesloten;
  • Toeschouwers zijn niet welkom op het sportpark;
  • Als je ouder dan 18 jaar bent hou je altijd onderlinge afstand van 1,5 meter;
  • Alle competitiewedstrijden zijn afgelast;
  • Alle jeugdteams (t/m O19) mogen in teamverband blijven trainen.
  • Senioren mogen met inachtneming van een aantal strikte voorwaarden met 4 personen op 1,5 meter onderlinge afstand en afstand tot andere groepen trainen.

 

Bij de laatste maatregel willen wij even stil staan. Op dit moment hebben wij alle trainingen voor senioren afgelast. Wij willen niet het randje van de maatregelen opzoeken. Anderzijds willen wij uitvoering geven aan de regel en hiermee leden de mogelijkheid geven te kunnen trainen.  Het borgen en handhaven  van de veiligheid en gezondheid is hierbij ons uitgangspunt. Het moet qua ruimtebeslag op de beschikbare velden en de beschikbare tijd ook uitvoerbaar zijn. Dit vergt enige voorbereiding en organisatie. Wij gaan eerst inventariseren hoe groot het animo hiervoor is en daarna de mogelijkheden bekijken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!